Економити енергію це просто

2018-11-16

/Files/images/FB_IMG_1542401981613.jpg

У 2008 році, з ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE, було прийнято рішення заснувати День енергозбереження. Після того, як ініціативу підтримали 20 країн, свято стало міжнародним – International Day of Energy Saving.

Головна мета свята – звернути увагу громадськості, бізнесу і влади на проблеми раціонального використання ресурсів. Енергозбереження передбачає не тільки економію, а й перехід на альтернативні, відновлювані та екологічно безпечні джерела енергії. Такі заходи не тільки дозволяють і громадянам, і державам економити гроші, а й знижують забруднення навколишнього середовища

Звичайно, питання енергозбереження потрібно піднімати не тільки раз на рік з нагоди свята. Це та тема, яка повинна стати частиною повсякденного життя кожної людини, стати звичкою.

Економне споживання ресурсів – це ознака сучасної людини, що усвідомлює свою відповідальність перед планетою і власними нащадками. Тому зниження енергоспоживання в будинку і на робочому місці має стати щоденним обов’язком, стати частиною способу життя. Так що кращий спосіб відзначити Міжнародний день енергозбереження – це почати раціонально та економно використовувати ресурси, прямо з сьогоднішнього дня – і кожен день.

Кiлькiсть переглядiв: 314

Коментарi