День безпечного Інтернету

2022-02-08

/Files/images/maxresdefault.jpg

Сьогодні, 8 лютого у світі відзначають День безпечного Інтернету (Safer Internet Day).

Суспільство звернуло увагу на цю проблему 18 років тому, коли мережа стала не просто системою комунікації, а й каналом розповсюдження ворожого та шкідливого, а дуже часто жахливого контенту.

День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року за підтримки “Майкрософт Україна”. Цього дня проводяться різноманітні конференції, круглі столи, “прямі лінії” за участю експертів, спрямовані на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі, обговорюються питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту, а також ведуться дискусії та діалоги з пошуку компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки.

На фоні інформаційної політичної боротьби всі чомусь забувають, що сьогодні в першу чергу безпечний Інтернет потрібен саме для дітей. Адже нові покоління фактично народжуються зі смартфонами в руках. А батьківський недогляд чи байдужість до того, що саме шукає дитина в мережі та що вона може там побачити – становить величезну загрозу. Дитина може стати жертвою емоційно-психічного нападу чи насилля, що призведе до жахливих наслідків.

За інформацією ООН, 70,6% користувачів Інтернету 15-24 років піддаються небезпеці залякування та переслідувань.

Життєво необхідно вчити своїх дітей правильному користуванню доступом до інформації, встановлювати контроль, роз’яснювати та не відсторонюватись від того, важливість чого ви самі можете не розуміти. Не покарання, але виховання, не заборона, але раціональний дозвіл, не тиск, але довіра до вашого досвіду потрібні дітям сьогодні.

Як уберегти дітей онлайн/Files/images/board-5017871_960_720.jpg

На платформі ДІЯ. Цифрова освіта для батьків маленьких українців створили серіал “Безпека дітей в інтернеті”, в якому вас навчать, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства. Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.

Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi